OBS! Detta är en gammal arkiverad version av vår hemsida. Vänligen gå till http://jok.nu för att komma till vår nya hemsida.
Anv:
Lös:

Grafisk profil

Under 2006 utarbetade JOK i sammarbete med Ulf Linnman en grafisk profil som vi nu publicerar här. Tanken är att all extern kommunikation i klubben skall använda sig av den, men även interna alster uppmuntras följa denna standarden med aktuell logga.

En grafiska profil är, inom exempelvis ett företag eller en organisation, den eller de regler som beskriver exempelvis användandet av företagets eller organisationens logotyp samt vilka färger och teckensnitt som ska användas i de trycksaker företaget eller organisationen producerar.

Anledningen till användandet av grafiska profiler är i huvudsak att ge ett unisont användande av de bilder och texter som representerar organisationen och fungerar som dess "ansikte utåt".

Så skriver Wikipedia om Grafisk Profil.

Filer & Dokument för nerladdning

Nedan finner du ett antal filer för nerladdning. Om du inte hittar vad du letar efter i listan får du ladda ner Mallen och skapa ditt eget dokument. I mallen står vilka typsnitt, storlekar, färger och vart objekten skall vara placerade i dokumentet.

Manual för Jönköping OKs grafiska profil (PDF)

Om du inte har tillgång till Garamond, som det står i manualen, går det lika bra att ladda ner Baramond och installera. Du installerar nya typsnitt på datorn genom att spara "font"-filer i mappen Kontrollpanelen -> Teckensnitt. Hämtar du Baramond filen måste du först packa upp "font"-filerna.

Färdiga dokumentmallar

I dagsläget finns nästan bara PDF. Vi arbetar på att skapa versioner för MS Word och OpenOffice.org.

A4 PDF Brevpapper (Portable Document Format)

A4 ODT Brevpapper (OpenDocument)

A4 DOC Brevpapper (Microsoft Office Word)

C5 PDF Kuvert

JOK Logga

Vår loggan finns i många olika format och storlekar. Vilken som passar dig bäst beror helt på vad du skall använda den till. Vektorgrafik är att föredra då ingen kvalitets förlust förekommer även om man zoomar in på bilden eller förstorar den till att passa på en husvägg. Det kan dock vara lite knepigt att arbeta med vektorgrafik så om du är osäker rekommenderar jag dig att välja en av PNG bilderna bland rastergrafiken.

EPS (Encapsulated PostScript)

AI (Adobe Illustrator Artwork)

SWF (Small Web Format and Shockwave Flash)

SVG (Scalable Vector Graphics)

Följande filer är rastergrafik men kodade så att ingen kvalitetsförlust förekommer. Om du inte vet vad du ska ta rekommenderar jag någon av dessa två format.

PNG 1600x586 (Portable Network Graphics)

PNG 1600x586 Transparent

PNG 640x235

PNG 640x235 Transparent

GIF 1600x586 (Graphics Interchange Format)

GIF 1600x586 Transparent

GIF 640x235

GIF 640x235 Transparent

Följande versioner av loggan är kodade i formatet JPEG som främst är avsedd för fotografier. När filerna skapas slängs en del av bilden bort för att den skall bli mindre i storlek, därför är kvaliteten sämre än de versioner här ovan. JPEG stödjer dessutom inte transparenta bilder. Någon kanske vill ha JPEG ändå så vi tillhandahåller det.

JPEG 1600x568 (Joint Photographic Experts Group)

JPEG 640x235

Vektor eller rastergrafik?

Vektorgrafik består av geometriska primitiver, såsom punkter, linjer, cirklar och dylikt, som tillsammans beskriver en bild. Detta till skillnad från rastergrafik (bitmaps) som enbart består av bildpunkter/pixlar.

Eftersom alla geometriska primitiver kan förstoras eller förminskas hur mycket som helst kan man förstora vektorgrafik utan att bilden blir suddig eller tar större plats.

Läs mer på WikiPedia

Vad är LibreOffice?

LibreOffice (tidigare OpenOffice) är ett mycket kompetent och gratis alternativ till Microsoft Office. Om du inte har Microsoft Office program såsom Word funkar detta precis lika bra.

LibreOffice

Postadress

Jönköpings OK
Åsabadet 1
562 40 Taberg

Telefon till stugan

036 - 64083

Cookies

Denna sida använder sig av cookies. Läs mer här.

JOKs klubbstuga Sörgården

Sörgården är vår klubbstuga och är belägen vid Åsabadet, Norrahammar strax utanför Taberg.

© Jönköpings OK 2023
Exekveringstid: 0

Areal - Vi förmedlar jord och skog

Nässjö Rehab

WSP

Smålandsidrotten

Team Sportia

Bluerange

Rapportera fel

Har du sett ett felmeddelande eller tycker du att något borde fungera på ett annat sätt? Alla information från er som använder vår hemsida är av intresse och hjälper oss att föra sidan framåt så tveka inte att skicka in en felrapport om du upptäkt något som du tycker verkar konstigt.

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:

Försök beskriva felet så detaljerat som möjligt. Några exempel på frågeställningar är:

(Obligatorisk)


Är du säker på att du vill avbryta? Det finns ingen dålig information.