OBS! Detta är en gammal arkiverad version av vår hemsida. Vänligen gå till http://jok.nu för att komma till vår nya hemsida.
Anv:
Lös:
3
JUL/13
1

Jukola 2013

Claus Johansson kl. 18:17 (Uppdaterad av: Claus Johansson)

Äntligen Jukola och äntligen godkända JOK-lag!

Jukola 2013.  Äntligen Jukola. Finlands största orienteringstävling som i år hade 65 års jubileum. Årets tävling gick strax utanför Jämsö i mitten av södra Finland. Orienteringsvägvalen började redan i Jönköping där det var stopp på E4:an samt fullt av firande studenter i stan. Vi lyckades trassla oss ut och kom i tid till färjan mot Åbo.

 Uttagningsansvarig för herrlaget hade lite huvudbry när en föranmäld i herrlaget kvällen före avresa var tvungen att kasta in handduken pga en sträckning. Efter många telefonsamtal lyckades en villig JOKare spåras upp. Arvid Claesson var antagligen Jukolas yngsta deltagare. Med endast 3 dagars marginal klarade han åldersgränsen. Trots låg ålder och avsaknad av rutin från Jukola gjorde han en strålande insats i JOKs herrlag. Snabbt och rätt - hur svårt kan det vara?

 Kristina startade JOKs medverkan genom att axla startsträckan i Venla kaveln. Hon sprang för 2! Stabilt växlade hon över till Filippa som gjorde en fantastisk insats. Hon slog flera namnkunniga konkurrenter. Maria T var utvilad efter löpförbud pga en bristning i vaden och satte full fart. Vi och hon hoppades att vaden skulle hålla hela vägen och det gjorde den. Snabbt kunde Anna J gå ut på sista sträckan. Hittade ryggar i de lättlöpta partierna men fick göra gjovjobbet själv i de svårare områdena som denna långsträcka hade. Damlaget slutade på en mycket hedrande 206:e plats av 1233 startande lag. Kajsa som var med som reserv sprang i ett finskt lag och tog ca 240 placeringar på sin sträcka. JOK har bra löpare!
Oskar N hade första sträckan i Jukola kaveln. Under uppvärmningen gick resåret till Emit-brickan sönder och han fick tejpa fast den med silvertejp (ytterligare ett användningsområde för denna fantastiska tejp). Med fasttejpad bricka och laddad lampa gick starten och 1631 löpare sprang iväg. Oskar växlade över till Niklas A, som sedan växlade till Mats-Erik M. Niklas o M-E sprang de mörkaste sträckorna vilka i år inte blev nattsvarta. De har mycket rutin och vi är säkra på att de smygtränar mycket och ofta eftersom de springer så snabbt och bra. Johan L, som vi trodde skulle väcka upp hela tältet när han skulle upp till sin sträcka men han smög upp mitt i natten och lyckas hitta alla sina saker i militärtältets mörker och gjorde sedan ett bra lopp. Arvid C hade femtesträckan och det passade honom fint. Kanske blir han morgondagens Jukolaräv?. Han kunde utnyttja sin snabbhet och växlade över till Klas F, en riktigt gammal Jukolaräv som sprang rutinerat och växlade över till sistasträckslöparen. Oscar C. Oscar har mycket spring i sina snabba ben och kunde inte vara still dagen innan utan sprang ett 10 km tempopass och ändå hade pigga ben för att göra en bra avslutning på kaveln. Totalplacering för JOKs herrlag blev 246.

Landskapet i Finland (Jämsö-Tammerfors-Åbo) består av björkar, björkar och björkar. På väg till färjan kom regnet och det med besked! Vi stannade och åt (enligt växande/hårttränande ungdomar) för lite mat vilken dessutom var alldeles för dyr. Kassan kanske var skral pga dyrt solglasögoninköp på Jukola?
Avslutningsvis tackar vi klubben för att vi i år igen fick åka till Finland och vara med på Jukola. I år var äntligen var både dam- o herrlaget godkända!

 

PS titta på bilderna i bildgalleriet

Kommentarer

Ayan Ling den 3 juli 2013
Bra jobbat JOK och fina bilder.

Lämna en kommentar

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:

(Obligatorisk)

(Obligatorisk) (Visas ej)Aktuella nyheter

Visa arkiverade nyheter

Bauernatta 2013

Den 10 april anordnar vi Bauernatta. Ni hittar mer information på arrangemangssidan. Varmt välkomna!

Populära nyheter

Bild från bildoteket

SMOF Nyheter

Uppdaterades: 2020-09-25 16:08:52

SOFT Nyheter

Uppdaterades: 2020-09-25 16:08:52

Orienterare.nu Nyheter

Senaste kommentarerna

2015-08-31 av Klas Grönqvist
Kostnaden uppdaterad

2015-08-30 av Anna J
Kostnaden är per person och n...

2015-08-30 av Carin Rosjö
Är kostnaden beräknad per nat...

2015-08-28 av Anna
Det går bra att betala med ko...

2015-08-25 av Susanne Axelsson
Vad kostar det om någon endas...

Anmäl dig

Det finns inga tävlingar där anmälan går ut de kommande 7 dagarna...

Tävlingskalendern

7 dagar

Det finns inga händelser inlagda de kommande 7 dagarna...

Månadsbladet

Postadress

Jönköpings OK
Åsabadet 1
562 40 Taberg

Telefon till stugan

036 - 64083

Cookies

Denna sida använder sig av cookies. Läs mer här.

JOKs klubbstuga Sörgården

Sörgården är vår klubbstuga och är belägen vid Åsabadet, Norrahammar strax utanför Taberg.

© Jönköpings OK 2020
Exekveringstid: 0,12

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:


Areal - Vi förmedlar jord och skog

Nässjö Rehab

WSP

Smålandsidrotten

Team Sportia

Bluerange

Rapportera fel

Har du sett ett felmeddelande eller tycker du att något borde fungera på ett annat sätt? Alla information från er som använder vår hemsida är av intresse och hjälper oss att föra sidan framåt så tveka inte att skicka in en felrapport om du upptäkt något som du tycker verkar konstigt.

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:

Försök beskriva felet så detaljerat som möjligt. Några exempel på frågeställningar är:

(Obligatorisk)


Är du säker på att du vill avbryta? Det finns ingen dålig information.