OBS! Detta är en gammal arkiverad version av vår hemsida. Vänligen gå till http://jok.nu för att komma till vår nya hemsida.
Anv:
Lös:
5
OKT/13
11

Provloppet en succé

Maria Rosén Thelin kl. 20:58

På lördag den 5:e oktober sprang 20 tappra löpare av olika bakgrund igenom hela 10 km banan på vårt kommande X-TRAIL-lopp "Vilden" i Taberg.

"Vilden" är ett nytt koncept som en arbetsgrupp i JOK har arbetat fram i syfte att få ut en större deltagarskara till tävling eller motion och framförallt skogsäventyr i vår exceptionellt fina natur runt Taberg. Därför går 35% av den 10 km långa banan i helt obanad terräng, dvs rätt genom vildmarken - genom mossar och lerhål, över tallhedar, i vildvuxen skog och även en tur genom skog och äng över toppen på berget. Övrig sträckning går längs stigar, leder och en bit på skogsväg. 

Premiärloppet går av stapeln den sista söndagen i maj 2014. Tävlingscentrum kommer vara motorbanan i Taberg. 

Idag, den 5:e oktober deltog ett 20-tal löpare av blandad bakgrund, kondition och erfarenhet av extremlopp - både JOKare och andra intresserade. Syftet var tvådelat - dels att skapa erfarenheter av att genomföra arrangemanget, t ex lära oss mer om vilken information deltagarna bör få innan loppet, banskyltningen och beräknade löptider. Det andra syftet var att filma, fotografera och intervjua löparna inför lanseringen av loppets hemsida, framtagning av flyers mm.

Responsen vi fick var riktigt bra - många tyckte det var både tuffare, mer varierat och roligare än såväl Tjurruset som de andra traillopp de sprungit under åren(!!!) Även de som genomförde provlöpningen mer "på motionsnivå" var lyriska över vildmarksupplevelsen. Då känns det gott att vara arrangör och det visar att vi tänkt rätt när vi arbetat med konceptet. 

Efter löpningen samlades provlöparna i klubbstugan vid Åsabadet för bastu och sedan buffé och bild- och filmvisning. Det var många nöjda, glada och lätt slitna löpare som sade hejdå vid kl 15:30 idag.

Nu håller vi tummarna för att gemene man därute förstår vilket härligt äventyrslopp detta är när vi närmar oss premiären i maj nästa år. Då kommer det förutom huvudbanan på 10 km även finnas en kortare variant "Halvvilden" på 6 km och "Lillvilden", för barn och ungdom, på 2.8 km.

I bildoteket finns några bilder från leriga mossar och branta backar ;-)

//Elin Dolk och Maria Thelin

Kommentarer

Anna J den 5 oktober 2013
Tack för en toppen dag - både i skogen och efteråt i stugan. Mycket bra ordnat! Rolig bana i härlig terräng.

Carin Rosjö den 5 oktober 2013
Instämmer med Anna. Superkul lopp och bra arrangerat. Ser redan fram emot sista söndagen i maj 2014!!

Anna Clarin den 6 oktober 2013
Verkligen! En härlig bana i fin natur..!

Maria den 6 oktober 2013
Tack alla löpare, det var kul att se er därute, och trevligt och roligt eftersnack i stugan! Har skickat lite info till JP. Får se om de skriver nåt i veckan... Vi hoppas!

Gunnar Andersson den 6 oktober 2013
Vista-Gunnar den 6 okt. Tack för en toppendag ! Kommer gärna tillbaka om det blir veteranklass.

Ayan den 6 oktober 2013
Tack för en trevlig o bra dag! Lingarna kommer till premiären och deltager i alla klasser, riktigt roligt.

Matilda den 7 oktober 2013
Kan bara instämma med övriga!! Tack för ett mycket bra arrangemang jättefin bana tuff men super rolig:) Vi kommer absolut delta till våren!!

Åskådare den 8 oktober 2013
Hej, jag tror verkligen på idén med ett lopp i stil med detta. Men några viktiga saker jag tycker ni ska ta med er: - Tävlingscentrum MÅSTE vara centralt. Vid Tabergs station finns perfekta grönytor med två naturliga undergångar av järnvägen. Varför inte avsluta med en delsträcka i Tabergsån innan målgång. Perfekt publikmagnet om man hittar ett lämpligt ställe vid gångbron! Det finns oerhört många fördelar med en central målplats och vanliga människor vågar då komma. - Jag antar att långa banan gick över toppen och passerar då toppstugan. Även detta är ett bra ställe för publik och något man förväntar sig av ett tufft lopp i Taberg. - Tänk allt annat än orienteringsarrangemang! - Leta sponsorer och erbjud prispengar. - Personliga inbjudningar till regionens bästa löpare. Leta affischnamn och använd i marknadsföring. - Skapa en proffesionell grafisk profil på arrangemanget som väcker intresse. Givetvis en läcker hemsida. - Jobba intensivt med sociala medier. - Väck intresse på företag så att kollegor utmanar varandra. - Lycka till!

XTRAIL-gruppen den 11 oktober 2013
Såhär beskrivs provlöpningen och banan av Arvid Öhrn, löpare i IK Vista. Kul läsning och gott betyg till banan! http://minkondition.blogg.se/2013/october/provlopning-av-vilden-x-trail-2.html

Arvid Öhrn den 11 oktober 2013
Hejsan! Mycket beröm tycker jag att ni förtjänar, både för banläggning och provlöpning.. Allt inger ett seriöst intryck! Jag får hålla med föregående talare, banan känns inte så publikfriande? Finns det kanske någon tanke med vart åskådare ska vara eller så? Sen är jag också lite spänd på filmen, kommer den nästa år eller nåt i den stilen? Ha det bra! (länk till min "recension" av banan) http://minkondition.blogg.se

Håkan Öhlund den 15 oktober 2013
Provlöpningen verkar ha gått bra för er, kanon! Jag hoppas även filmningen gick bra? Vi (fyra ikhp-orienterare) provsprang också banan för ett tag sen. Jag tyckte banan var riktigt fin och omväxlande. Enligt min mening dock lite i lättaste laget när det gäller kupering och mosslöpning! Ska loppet leva upp till namnet "Vilden" så skulle jag gärna se någon stigning till i mitten av banan och kanske dra av stigen på ytterligare något ställe där det finns en mosse. Oavsett detta tror jag det blir ett roligt lopp. Kör hårt!

Lämna en kommentar

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:

(Obligatorisk)

(Obligatorisk) (Visas ej)Aktuella nyheter

Visa arkiverade nyheter

Bauernatta 2013

Den 10 april anordnar vi Bauernatta. Ni hittar mer information på arrangemangssidan. Varmt välkomna!

Populära nyheter

Bild från bildoteket

SMOF Nyheter

Uppdaterades: 2022-12-08 13:02:11

SOFT Nyheter

Uppdaterades: 2022-12-08 13:02:11

Senaste kommentarerna

2015-08-31 av Klas Grönqvist
Kostnaden uppdaterad

2015-08-30 av Anna J
Kostnaden är per person och n...

2015-08-30 av Carin Rosjö
Är kostnaden beräknad per nat...

2015-08-28 av Anna
Det går bra att betala med ko...

2015-08-25 av Susanne Axelsson
Vad kostar det om någon endas...

Anmäl dig

Det finns inga tävlingar där anmälan går ut de kommande 7 dagarna...

Tävlingskalendern

7 dagar

Det finns inga händelser inlagda de kommande 7 dagarna...

Månadsbladet

Postadress

Jönköpings OK
Åsabadet 1
562 40 Taberg

Telefon till stugan

036 - 64083

Cookies

Denna sida använder sig av cookies. Läs mer här.

JOKs klubbstuga Sörgården

Sörgården är vår klubbstuga och är belägen vid Åsabadet, Norrahammar strax utanför Taberg.

© Jönköpings OK 2022
Exekveringstid: 0,28

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:


Areal - Vi förmedlar jord och skog

Nässjö Rehab

WSP

Smålandsidrotten

Team Sportia

Bluerange

Rapportera fel

Har du sett ett felmeddelande eller tycker du att något borde fungera på ett annat sätt? Alla information från er som använder vår hemsida är av intresse och hjälper oss att föra sidan framåt så tveka inte att skicka in en felrapport om du upptäkt något som du tycker verkar konstigt.

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:

Försök beskriva felet så detaljerat som möjligt. Några exempel på frågeställningar är:

(Obligatorisk)


Är du säker på att du vill avbryta? Det finns ingen dålig information.