OBS! Detta är en gammal arkiverad version av vår hemsida. Vänligen gå till http://jok.nu för att komma till vår nya hemsida.
Anv:
Lös:
7
OKT/13
3

Vägen till USM-guldet

Krister Rosjö kl. 21:49 (Uppdaterad av: Krister Rosjö)

Dagen började inte direkt på bästa sätt utan när vi skulle hämta en orienterarkompis på busstationen så kom ju givetvis bussen sent som gjorde att vi blev försenade till bussresan från A6 center. Så alla löpare fick då vänta 5 minuter extra på grund av att vi kom sent iväg från busstationen.

Bussresan började och jag började prata med några kompisar om var de hade för känsla inför eftermiddagen. Jag vilade lite också innan vi anlände till platsen där vi skulle bo som låg utanför Perstorp. Vi stack sedan och åt nästan på direkten där det serverades köttfärssås med spagetti. Vilket var väldigt gott och verkade ge väldigt bra effekter. Jag gick tillbaka till boendet och packade upp lite och bytte sedan om till tävlingskläder för att kort där efter åka iväg mot tävlingen.    

TÄVLINGEN

Vi anlände till tävlingen där vi fick sättas i karantän vilket jag inte fått uppleva innan. Man fick då inte ha någon kontakt med omgivningen. Det skulle helt enkelt bli en chock när man så kartan framför sig. Man skulle även göra en så kallad förstart. Det innebär att man ropas upp en viss tid innan man startar och får sedan under den tiden jogga till start.

Med 40 minuter kvar till start började jag jogga igång kroppen lite. Det blev också lite snabba ryck med mera så att jag kände mig varm. Jag ropas upp och får pricka av mig och får sedan jogga till start. Jag känner att jag börjar bli mer och mer koncentrerad. Jag fokuserar bara på mitt lopp. Med 2 minuter kvar till start känner jag att det började pirra lite imagen. Min plan för loppet var att hitta löpvänliga vägval och sedan bara springa så fort som möjligt.  Jag kunde däremot inte förbereda några vägval innan loppet för att men fick kartan i startögonblicket. Starten gick och det första jag tänkte var att denna banan passar mig. Jag bestämde mig snabbt för att ta höger vägval efter det att jag sätt sträckan till första kontrollen. Detta vägval visade sig vara lite långsammare än vänster vägvalet.     

Till andra kontrollen fanns det bara ett vägval och det var rakt på. Till tredje kontrollen som var en långsträcka var det bästa vägvalet helt klart att gå höger. Även till fjärde kontrollen så fanns det bara ett vägval och det var rakt på. Men däremot till femte kontrollen var det en liten längre sträcka där man antingen kunde gå höger eller vänster. Vänstervägvalet var lite kortare men där fick man samtidigt springa en bit i pinnig skog. Jag valde höger vägvalet som var lite mer löpvänligt men lite längre. Till sexan och sjuan var det lite kortare sträckor där det bara fanns ett vägval. Till åttan var det en lite längre sträcka igen men där fanns det flera vägval att välja på men jag skulle nog säga att det skulle kvitta vilket vägval man skulle ta. Det skulle nog gå lika fort i vilket fall. Nian, tian och elvan var några kortsträckor med ganska självklara vägval enligt mig själv. Två kontroller kvar och jag kände att det här verkligen hade gått bra. Jag såg att de var ganska lätta kontrollerna som återstod så jag försökte verkligen att ge allt vad jag hade. Jag hörde speakern prata men jag kunde inte höra vad. Det enda jag hörde var att mina lagkompisar som var helt vilda och bara skrek och hejade. Jag tryckte på för allt jag orkade och satte i stämpeln i mål. Jag bara la mig ner på marken helt utpumpad och fattade nog inte riktigt vad som hade hänt. Men detta fattade jag snart när jag hörde alla som skrek att jag hade vunnit. 3 sekunder blev seger marginalen! Jag tog 5 sekunder på tvåan bara på de sista kontrollerna. Fotograferna sprang fram till mig och intervjuade och allt var det var.

Prisutdelning var nästan direkt efter tävling. Det var de 10 främsta som fick pris. Den som vann fick då gå upp sist på scenen. Men när men väl stod där uppe så såg man inte så mycket av publiken på grund av de starka strålkastarna. Det var en härlig känsla att komma upp sist på scenen när redan alla ens konkurrenter stod där. Så det är något jag kan rekommendera till alla er som läser detta.

Efter prisutdelningen så åkte vi nästan direkt hem till vårt boende och började ladda till långdistansen dagen efter. Fast visst var det många personer som gick fram till mig och sa ”grattis”.

 Eric Rosjö

Bifogade filer

external Bana med vägval

Kommentarer

Maria & Fredrik den 8 oktober 2013
:-) Kul att läsa din berättelse, Eric!

Agneta den 8 oktober 2013
Roligt att läsa och kul att dina lagkompisar hejade på så bra! Vi har en fantastisk bra stämning både bland ungdomar och juniorer i Småland när vi är ute på våra resor:-)

Björn A den 8 oktober 2013
Bra race Eric. Du lär nog stiga upp fler gånger på pallen :)

Lämna en kommentar

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:

(Obligatorisk)

(Obligatorisk) (Visas ej)Aktuella nyheter

Visa arkiverade nyheter

Bauernatta 2013

Den 10 april anordnar vi Bauernatta. Ni hittar mer information på arrangemangssidan. Varmt välkomna!

Populära nyheter

Bild från bildoteket

SMOF Nyheter

Uppdaterades: 2023-03-29 17:14:16

SOFT Nyheter

Uppdaterades: 2023-03-29 17:14:16

Senaste kommentarerna

2015-08-31 av Klas Grönqvist
Kostnaden uppdaterad

2015-08-30 av Anna J
Kostnaden är per person och n...

2015-08-30 av Carin Rosjö
Är kostnaden beräknad per nat...

2015-08-28 av Anna
Det går bra att betala med ko...

2015-08-25 av Susanne Axelsson
Vad kostar det om någon endas...

Anmäl dig

Det finns inga tävlingar där anmälan går ut de kommande 7 dagarna...

Tävlingskalendern

7 dagar

Det finns inga händelser inlagda de kommande 7 dagarna...

Månadsbladet

Postadress

Jönköpings OK
Åsabadet 1
562 40 Taberg

Telefon till stugan

036 - 64083

Cookies

Denna sida använder sig av cookies. Läs mer här.

JOKs klubbstuga Sörgården

Sörgården är vår klubbstuga och är belägen vid Åsabadet, Norrahammar strax utanför Taberg.

© Jönköpings OK 2023
Exekveringstid: 0,33

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:


Areal - Vi förmedlar jord och skog

Nässjö Rehab

WSP

Smålandsidrotten

Team Sportia

Bluerange

Rapportera fel

Har du sett ett felmeddelande eller tycker du att något borde fungera på ett annat sätt? Alla information från er som använder vår hemsida är av intresse och hjälper oss att föra sidan framåt så tveka inte att skicka in en felrapport om du upptäkt något som du tycker verkar konstigt.

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:

Försök beskriva felet så detaljerat som möjligt. Några exempel på frågeställningar är:

(Obligatorisk)


Är du säker på att du vill avbryta? Det finns ingen dålig information.