OBS! Detta är en gammal arkiverad version av vår hemsida. Vänligen gå till http://jok.nu för att komma till vår nya hemsida.
Anv:
Lös:
20
OKT/13
1

Juniorernas reserapport

Erik Holmberg kl. 21:04

Juniorerna har varit på ännu en fartfylld resa, här följer tillhörande rapport!

Efter en relativt lugn resa på torsagen vaknade vi fredagen den 18:e  upp i Warzawa. Stämningen var på topp trots en medelmåttig hotellfrukost och gänget var redo att utforska staden. Först på listan var gamla stan. När vi anlände möttes vi av ett ståtligt monument föreställande den polsk-svenska semi-guden Sigismund, son/dotter till Konungen Gustav Vasa.  

Vandringen genom stadens mest rustika delar gav en härlig kontrast mot det som väntade oss när vi senare begav mot stadens betongkantade förorter för att träffa Puntos brevkompis Jacek. Jacek var förutom ägare av en mysig liten sportshop tävlingsledare, banläggare, kartritare, sjukvårdare, klagomur, markägare, tolk, speaker, skyddsombud och maskot för de båda tävlingarna som vi var där för att springa. Han var helt enkelt en grundpelare inom polsk orientering. Av Jacek fick vi några sprintkartor och som vi sedan använde för att ge oss ut på en liten träningsrunda. Träningsrundan gav oss en inblick i vardagslivet i Warszawas utkanter inklusive uteliggartält och 24-timmars alkoholbutiker.

Efter träningen var det dags för en efterlängtad inblick i den polska matkulturen, det var dags för piroger. Förväntningarna var höga hos alla förutom Johan Löfström, som efter att ha fått det förkrossande beskedet om att wienerschnitzeln skulle utebli, tvingades att även han satsa på en pirog. Förväntningarna förblev dock ouppfyllda. Oskar Nykvist misslyckades trots stora ansträngningar med att identifiera köttet som fyllde hans piroger och ingen gick därifrån helt nöjd. Värt att nämna är att vid den här punkten hade vi inte haft en enda bilresa utan betydande bommar. Bilresenärerna började mer och mer ifrågasätta förste kartläsare Puntos Röfströms lämplighet för uppgiften.

Den som var mest irriterad var dock navigatören själv, och nästa resmål fick honom inte på bättre humör. Efter en timme i ett köpcentrum och en subway-anställd som helt missförstod Puntos önskemål var hövdingens tålamod nära att rinna över. Men efter en lyckad middag på ett amerikanskt ”steakhouse” var även Puntos Röfström nöjd och det dags att återvända till hotellet för att ladda upp inför Jok-juniorernas polska debut.

På lördagsmorgonen var ingen sugen på att återuppleva hotellfrukosten. Istället föll lotten på ett amerikanskt frukostställe där vi kunde festa på pannkakor med lönnsirap, en riktigt bra uppladdning med andra ord. För att fördriva tiden fram till tävlingen tog vi en rundvandring genom en park följt av en lätt lunchfika (förutom Oskar som kände behovet av en rejäl portion pasta utöver den vanliga lunchen). 

Väl framme vid tävlingen möttes vi av ett överraskande professionellt arrangemang och en speaker som var ivrig att få prata med vår talesman Puntos. Även om vi inte förstod så mycket av vad speakern sade så hörde vi namnet Oskar Nykvist i var och varannan mening. Pojken var helt klart favorittippad. Tävlingen avslutades med lyckade prestationer av alla med en 5:e-plats i M21 för Oskar och en 2:a plats för Claus i klassen M45. Middagen efter triumfen blev en riktig fullträff när vi på tips från bröderna Nükvist lyckades hitta en fin italiensk restaurang. Till och med Puntos var nöjd.

Söndagsmorgonen blev den mest hektiska. När vi väl kom ut i den polska landsbygden kunde vi dock känna ett harmoniskt lugn sänka sig i bilen. Detta kan ha berott på att halva gruppen sov. Medeldistans stod på schemat och när vi anlände hade vi färdats en bra bit från Warszawas betongkvarter. Resultatet blev även denna gång lyckat och (nästan) alla var nöjda. Dagens medaljskörd blev två andraplatser för Claus och Filippa Johansson och en tredjeplats för Oskar Nykvist. Oskar lyckades till en större grad undvika mediauppvaktning eftersom han idag sprang i klassen M18. Efter tävlingen var det dags för budget-dusch, det vill säga medtaget vatten i flaskor. På vägen mot flygplatsen stannade vi vid en stabil vägkrog som kändes som hämtad ur Valhalla. Tack vare detta kunde vi flyga hem med humöret på topp och konstatera att ännu en lyckd juniorresa var ett faktum.

Bifogade filer

external GPS-tracking för Oskar Nykvist med flera

Kommentarer

Mats E Johansson den 21 oktober 2013
Kanonkul att läsa om era strapatser. Har jag förstått rätt - Puntos är den idealiska reseledaren, restaurangerna han hittar är inget vidare och hittar rent generellt - det gör han inte -)

Lämna en kommentar

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:

(Obligatorisk)

(Obligatorisk) (Visas ej)Aktuella nyheter

Visa arkiverade nyheter

Bauernatta 2013

Den 10 april anordnar vi Bauernatta. Ni hittar mer information på arrangemangssidan. Varmt välkomna!

Populära nyheter

Bild från bildoteket

SMOF Nyheter

Uppdaterades: 2022-01-21 15:43:00

SOFT Nyheter

Uppdaterades: 2022-01-21 15:43:00

Senaste kommentarerna

2015-08-31 av Klas Grönqvist
Kostnaden uppdaterad

2015-08-30 av Anna J
Kostnaden är per person och n...

2015-08-30 av Carin Rosjö
Är kostnaden beräknad per nat...

2015-08-28 av Anna
Det går bra att betala med ko...

2015-08-25 av Susanne Axelsson
Vad kostar det om någon endas...

Anmäl dig

Det finns inga tävlingar där anmälan går ut de kommande 7 dagarna...

Tävlingskalendern

7 dagar

Det finns inga händelser inlagda de kommande 7 dagarna...

Månadsbladet

Postadress

Jönköpings OK
Åsabadet 1
562 40 Taberg

Telefon till stugan

036 - 64083

Cookies

Denna sida använder sig av cookies. Läs mer här.

JOKs klubbstuga Sörgården

Sörgården är vår klubbstuga och är belägen vid Åsabadet, Norrahammar strax utanför Taberg.

© Jönköpings OK 2022
Exekveringstid: 0,19

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:


Areal - Vi förmedlar jord och skog

Nässjö Rehab

WSP

Smålandsidrotten

Team Sportia

Bluerange

Rapportera fel

Har du sett ett felmeddelande eller tycker du att något borde fungera på ett annat sätt? Alla information från er som använder vår hemsida är av intresse och hjälper oss att föra sidan framåt så tveka inte att skicka in en felrapport om du upptäkt något som du tycker verkar konstigt.

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:

Försök beskriva felet så detaljerat som möjligt. Några exempel på frågeställningar är:

(Obligatorisk)


Är du säker på att du vill avbryta? Det finns ingen dålig information.