OBS! Detta är en gammal arkiverad version av vår hemsida. Vänligen gå till http://jok.nu för att komma till vår nya hemsida.
Anv:
Lös:
20
MAJ/15
0

Lång OL-helg i Dalarna

Anna Johansson kl. 17:55 (Uppdaterad av: Anna Johansson)

På onsdagen 13 maj började vi vår resa mot Dalarna, där vi skulle springa fyra tävlingar, varav tre stycken ingick i Swedish League. Med på resan var Arvid, Elin, Victor, Oliver, Ole, Kajsa, Filippa, Anna, Johan och Agneta.

Vårt boende för den kommande långhelgen låg i Hedemora, i södra Dalarna. Där kunde vi snabb konstantera att Anna J. hade valt ett riktigt bra boende för oss. Här hade vi TV i varje rum och det var väldigt fräscht i lägenheten.

Nästa dag var det Sprintorientering i Säter. Det var då sju JOKare som ställde upp i Swedish League-klassen. Kajsa och Elin i D18, Filippa i D20 och Arvid, Eric, Oliver och Ole i H18. En annorlunda sak vi fick vara med om på denna tävling var att sitta i en karantän. Det var i en gympasal där man inte fick använda någon elektrisk utrustning för att inte kunna få någon information från arenan. När det var 30 minuter kvar innan man skulle starta blev man kallad till en förstart. Vid förstarten fick man en provkarta som ledde en till den riktiga starten. Väl framme vid starten var det som en helt vanlig start där man blev kallad tre minuter före sin start. Sprinten i sig var en ganska klurig inledning med många gränder man behövde springa in i men avslutades väldigt lätt med mycket löpning. Det var ingen som var riktig nöjd med resultaten men vi hade iallafall en rolig dag med mycket sol. På eftermiddagen fixade Agneta och Johan riktigt god lax och vi kunde samla nya krafter för morgondagens medeldistans.

Klockan 7.30 på fredag morgonen ringde klockan och vi var tvungna att ta oss upp för att åka till reservtillsättning, där Kajsa fick en plats D18 Elit1-klassen. Som vanligt fanns en karantän, där några fick vänta länge pga. väldigt sena starttider. Väl i skogen blev alla mycket förvirrande av ett stort hygge som inte fanns på kartan. Efteråt var vi inte så glada över våra lopp, dock slutade Kajsa på en fin 31a plats Elit1-klassen. Det var även Kristers 50-årsdagen och tack vare en god tårta blev alla slutligen glada. Bland de andra JOKare lyckades Anna J. med ett riktigt bra lopp, där hon slutade som 6:a. Mycket imponerande var dessutom Idas spurttid, som nästan blev JOK:s snabbaste tid.

De sista två tävlingar tog plats i Bjursås, norr om Falun. På lördagen var det dags för en medeldistans som inte hörde till Swedish League men vår plan var här att bara titta på terrängen till söndagens långdistans. Solen sken och det var varmt. Det var fint terräng och en bra karta. Alla njöt av sina lopp och det blev även några riktig fina resultat. Oliver visade sin styrka när han hänge Thierry Gueorgiou en sträcka och sedan sprang ifrån honom. Tillbaks i Hedemora var det matte som gällde för ungdomarna och sedan uppladdningen för söndagens tuffa långadistans.

När vi kom fram till Arenan i Bjursås blev vi välkomnade av riktigt Dalavärder. Det var 3⁰C och snöblandat regn. Arvid och Kajsa fick ge sig ut i skogen först, men som tur var slutade det snart med nederbörden. Dock var det väldigt kyligt och blött i skogen och alla fick kämpa ordentligt. Det var en riktigt krävande långdistans med mycket svåra tekniska partier och väldigt kupperat. Efter drygt en timme hade vi äntligen kommit i mål och då var det bara att gå till duschen och försöka bli varm. I H18 kunde Arvid och Ole få sina första poäng i Swedish League. 

Avslutningsvis kan vi sammanfatta denna helg som en fantastisk upplevelse där vi har haft väldigt roligt. Vi tackar klubben för att vi fått uppleva denna roliga helg tillsammans!

/Arvid Claesson

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Lämna en kommentar

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:

(Obligatorisk)

(Obligatorisk) (Visas ej)Aktuella nyheter

Visa arkiverade nyheter

Bauernatta 2013

Den 10 april anordnar vi Bauernatta. Ni hittar mer information på arrangemangssidan. Varmt välkomna!

Populära nyheter

Bild från bildoteket

SMOF Nyheter

Uppdaterades: 2023-03-29 17:14:16

SOFT Nyheter

Uppdaterades: 2023-03-29 17:14:16

Senaste kommentarerna

2015-08-31 av Klas Grönqvist
Kostnaden uppdaterad

2015-08-30 av Anna J
Kostnaden är per person och n...

2015-08-30 av Carin Rosjö
Är kostnaden beräknad per nat...

2015-08-28 av Anna
Det går bra att betala med ko...

2015-08-25 av Susanne Axelsson
Vad kostar det om någon endas...

Anmäl dig

Det finns inga tävlingar där anmälan går ut de kommande 7 dagarna...

Tävlingskalendern

7 dagar

Det finns inga händelser inlagda de kommande 7 dagarna...

Månadsbladet

Postadress

Jönköpings OK
Åsabadet 1
562 40 Taberg

Telefon till stugan

036 - 64083

Cookies

Denna sida använder sig av cookies. Läs mer här.

JOKs klubbstuga Sörgården

Sörgården är vår klubbstuga och är belägen vid Åsabadet, Norrahammar strax utanför Taberg.

© Jönköpings OK 2023
Exekveringstid: 0,12

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:


Areal - Vi förmedlar jord och skog

Nässjö Rehab

WSP

Smålandsidrotten

Team Sportia

Bluerange

Rapportera fel

Har du sett ett felmeddelande eller tycker du att något borde fungera på ett annat sätt? Alla information från er som använder vår hemsida är av intresse och hjälper oss att föra sidan framåt så tveka inte att skicka in en felrapport om du upptäkt något som du tycker verkar konstigt.

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:

Försök beskriva felet så detaljerat som möjligt. Några exempel på frågeställningar är:

(Obligatorisk)


Är du säker på att du vill avbryta? Det finns ingen dålig information.