OBS! Detta är en gammal arkiverad version av vår hemsida. Vänligen gå till http://jok.nu för att komma till vår nya hemsida.
Anv:
Lös:

Naturpasset och Cykelpass

Både Naturpass och Cykelpass (kallas ibland torpcykling) pågår under tiden 1 maj-1 oktober. Cykelpasset har ett 40 tal hembygdskontroller på en karta söder och norr om Barnarp. Naturpasset består av 30 tal kontroller på karta öster om Norrahammar med Smedjehov i mitten.

Du springer och cyklar i din egen takt när det passar dig och besöker gamla torpställen och andra sevärdheter, eller bara fina platser. Till cykelpass hänger ett häfte med - "kontrollernas historia" - som beskriver platserna.

Så här skriver Naturpasset själva

Naturpasset är Svenska Orienteringsförbundets och Sveaskogs gemensamma friskvårdssatsning.

Naturpasset är ett perfekt motionssätt som passar de flesta och står för en härlig upplevelse med kartan i hand. Det är kartan som är ditt "pass" till naturen och orienteringskontrollerna. Samtidigt som du får frisk luft och motion bidrar aktiviteter som naturpasset till bättre hälsa och ökat välbefinnande.

Naturpasset arrangeras av orienteringsklubbar runtom i landet. Klubbarna har satt ut ett stort antal orienteringskontroller i lättillgängliga skogspartier. I tätorter och i närområden kan det istället för orienteringskontroller finnas en fråga kring platsen eller ett foto som ska kombineras ihop med kontrollpunkten. De flesta kontrollpunkterna är lätta, några lite klurigare. Du kan besöka kontrollerna när du vill, hur ofta du vill, ensam eller tillsammans med familjen eller någon kompis. Det finns ingen tidtagning. Du visar att du besökt kontrollerna genom att stämpla startkortet vid kontrollerna.

Du behöver inga förkunskaper och ingen speciell utrustning. Kläder för utevistelse räcker bra. Men det är klart att en kompass gör det lättare att hålla reda på väderstrecken.

Källa: naturpasset.se

Säljställen Naturpasset

Konsum Taberg
Tabergs topp
Sörgården Åsabadet
Apoteket Norrahammar
Konsum Hovslätt

Kostnad: 40kr

Bild från bildoteket

Säljställen Cykelpass

Konsum Taberg
Tabergs topp
Sörgården Åsabadet
Apoteket Norrahammar
Konsum Hovslätt
Team Sportia
Lennart Olofsson, Solringen 13 Barnarp

Kostnad: 60kr

Postadress

Jönköpings OK
Åsabadet 1
562 40 Taberg

Telefon till stugan

036 - 64083

Cookies

Denna sida använder sig av cookies. Läs mer här.

JOKs klubbstuga Sörgården

Sörgården är vår klubbstuga och är belägen vid Åsabadet, Norrahammar strax utanför Taberg.

© Jönköpings OK 2023
Exekveringstid: 0,06

Areal - Vi förmedlar jord och skog

Nässjö Rehab

WSP

Smålandsidrotten

Team Sportia

Bluerange

Rapportera fel

Har du sett ett felmeddelande eller tycker du att något borde fungera på ett annat sätt? Alla information från er som använder vår hemsida är av intresse och hjälper oss att föra sidan framåt så tveka inte att skicka in en felrapport om du upptäkt något som du tycker verkar konstigt.

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:

Försök beskriva felet så detaljerat som möjligt. Några exempel på frågeställningar är:

(Obligatorisk)


Är du säker på att du vill avbryta? Det finns ingen dålig information.