OBS! Detta är en gammal arkiverad version av vår hemsida. Vänligen gå till http://jok.nu för att komma till vår nya hemsida.
Anv:
Lös:

RSS - Rich Site Summary

RSS r frmst en teknik fr att formatera nyheter s att man kan lsa dessa ngon annanstans som i t.ex. den egna mobilen, e-postprogrammet eller i andra program.

Den strsta frdelen med detta r att man kan samla alla sina nyheter p ett stlle och slipper surfa runt p hela Internet fr att se om det kommit nya nyheter. Finns det en ny nyhet s hittar ditt program det s fort den uppdaterar sina rubriker.

Adressen till denna funktion r http://www.jok.nu/nyheter.asp. Om du inte vet vad du ska gra med adressen finns det lite tipps nedan.

RSS Lsare

Man kan lsa RSS formulr direkt men det r mycket smidigare, snyggare och verskdligare att gra det i ett separat program. Ngra exempel p program r:

  • SharpReader - RSS lsare fr Windows.
  • NetNews Wire - RSS lsare fr MAC.
  • Bloglines - Personlig RSS lsare p Internet. Samlar alla RSS kanaler p ett och samma stlle. Du loggar in och fr rubriker frn dina nyhetssidor. Kan eferliknas en webbmail.
  • Thunderbird - Gratis och mycket kompetent epostprogram som ocks hanterar RSS.
  • Firefox - Gratis och mycket kompetent webblsare som ocks hanterar RSS.

Ls nyheterna i din mobil

Nyare smartphone mobiler som kr Android, iOS (iPhone) och en del typer har massvis med appar som gr det smidigt att lsa RSS flden. Om du saknar en sdan telefon kan du flja denna guide.

Du behver d en mobil som man kan kra java-applikationer. G till Widsets.com och skapa ett nytt konto. Nr det r klart kommer ett meddelande till din mobil dr du finner en lnk till programmet. Flj den och ladda ner programmet. P widsets sida sker du sedan efter jonkopings ok bland widgets, tryck p pick bredvid jok-ikonen, g till din widsets och dra in JOK-symbolen p den bl rutan. Nu r det bara att synkronisera din telefon mot ditt konto p Internet s kan du brja lsa JOKs nyheter i din mobil!

Mer information om RSS kan du lsa p Susning.nu.

 

Postadress

Jönköpings OK
sabadet 1
562 40 Taberg

Telefon till stugan

036 - 64083

Cookies

Denna sida använder sig av cookies. Läs mer här.

JOKs klubbstuga Sörgården

Sörgården är vår klubbstuga och är belägen vid Åsabadet, Norrahammar strax utanför Taberg.

© Jönköpings OK 2022
Exekveringstid: 0

Areal - Vi förmedlar jord och skog

Nässjö Rehab

WSP

Smålandsidrotten

Team Sportia

Bluerange

Rapportera fel

Har du sett ett felmeddelande eller tycker du att något borde fungera på ett annat sätt? Alla information från er som använder vår hemsida är av intresse och hjälper oss att föra sidan framåt så tveka inte att skicka in en felrapport om du upptäkt något som du tycker verkar konstigt.

Ops, ngot saknas eller str inte rtt till i formulret:

Försök beskriva felet så detaljerat som möjligt. Några exempel på frågeställningar är:

(Obligatorisk)


Är du säker på att du vill avbryta? Det finns ingen dålig information.