OBS! Detta är en gammal arkiverad version av vår hemsida. Vänligen gå till http://jok.nu för att komma till vår nya hemsida.
Anv:
Lös:
17
MAJ/12
1

EM-resan 1,2,3,4

Ingmar Andersson kl. 20:29 (Uppdaterad av: Christoffer Lilja)

Del 1.
I går,onsdag, satte sig ett gäng JOKare och några andra på bussen för att inleda sin resa till Dalarna och testa EM-terrängen och givetvis hejafram de stora essen.

Det var tänkt att bli en lugn och trivsam resa utan allt för mycket planerande. Så var också fallet ända tills vi i höjd med Örebro fick veta att busschauffören inte skulle klara sin dygnsvila om vi skulle komma i tid till starterna dagen efter. Hela familjen Johansson fick under livligt påhejande av resten av JOKarna visa framfötterna vad det gäller att improvisera och jaga i sitt kontaktnät. Claus och Anna försökte på gamalt hederligt svenskt maner medla via tyst diplomati med chauffören men det visade sig att Kajsa med sitt kontaktnät och modern teknink snabbt fick flera erbjudande om skjuts. Lösningen blev dock den att hyrbil fixades via telefon med fem minuters marginal och där måste en stor eloge ges till Johan Hansson som redan befann sig vid campingen i Rättvik och fick skynda till biluthyraren. Nu vet även våra nya medlemmar att det alltid är spännande att var JOKare.


Dagens tävlande har varit en stor hit vad gäller att få testa terrängen som var otroligt fin med renlav (vitmossa) i starkt kuperad och öppen terräng. Vad gäller resultaten får ni titta på tävlingens hemsida.


 Del 2.


Ännu en dag i Skattungbyn denna dag gällde medeldistans för oss publiklöpare och långdistans för EM-löparna. De som sprang öppenbanor fick ett band som bevis på start, detta band liknade de åkband som man får vid nöjesparker och idag förstog jag varför man skulle ha åkband det var nämnligen rena rama bergochdalbanan att springa. En mycket jobbig men fin terräng har erbjudits oss idag och resultaten är som vanligt en blandning, glöm inte att titta i resultalisorna, ni kommer där att finna JOK-löpare som klasssegrare och som vanligt bör ni titta bland ungdomslöparna i första hand.


Terrängen tycks vara lite för krävande för de svenska EM-löparna, inga medaljer denna dag heller.


Del 3.


Äntligen! Detta är ju ett känt utrop som tycks passa idag då Svenskarna krigade till sig tre medaljer i sprintdistansen. Guld och delat brons för herrarna samt silver för damerna allt i en fin inramning vid hoppbackens fot på Lugnets skidstadium i Falun. För oss vanliga dödliga var väl dagens medeldistans inte så intressant. Det började med en skaplig skråorientering men avslutades med i mitt tycke en alltför intetsägande stiglöpning på sista halvan av banan. Men inramningen av EM-sprinten uppvägde det hela så i sin helhet var det en bra dag. Vi hade full koll på vad som hände ute på banan via storbildsskärm och speakerservice av Per Forsberg. Det var bara att sitta på hoppbackens läktare och få det serverat framför sig med varvning och allt. Bakom oss hade vi det skidåkarna som ni vet kallar för mördarbacken men från nu kommer jag att kalla den för en skitbacke om uttrycket tillåts det var nämligen vid dess början som alla bajamajor var placerade.


Glöm inte resultaten JOK hade ännu en dag med klasseger och flera bra placeringar. Grattis till alla som kände sig nöjda.


 Del 4.


Så var EM-festen på hemmaplan avslutad och den slutade ju riktigt bra med silver till herrarna och brons till damerna. Jag hoppas att ni som följde tävlingen från hemmaplan fick åtminstånde en liten del av den fantastiska känsla som vi som var på plats fick uppleva Det var spänning i båda kavlarna som levde från start till målgång med en fin bevakning via den moderna tekninken. Det var många som levde sig in i hur det kändes att missa kontrollen och börja snurra mellan gafflingarna, något som de flesta av oss säkert har egna erfarenheter av men nu fick se de etablerade löparna göra, man led verkligen med dem.


Jag vill nu tacka Anna Johansson och hennas familj för en härlig resa, tack för allt arbete ni lagt ner för att få det att fungera. Jag vill även tacka Maria Holmberg som fixade en fantastisk buffe till oss alla och detta till en billig penning, det tilltalar alltid en smålänning. Kul att så pass många var med på resan och jag hoppas att vi kommer att få uppföljningar på detta med ännu fler deltagare. Nu har man kommit hem till vardagen igen men jag tog en mellanlandning i sommarstugan i natt för att inte anpassningen skulle bli för stor. Skönt att inte behöva klä på sig och ta nyckel med sig för att gå på toaletten iallafall. Man har blivit lite bekväm på äldre dar men det är alltid bra att bli påmind om hur bra man har det.


 


Till slut måste vi också gratulera våra duktiga löpare som denna helg visade framfötterna i olika klasser och mest hurrarrop går till Filip Rosjö och Elin Dolk för deras flertaliga klassegrar.

Kommentarer

Maria Assar Fredriik den 19 maj 2012
Kul att höra rapporter! Skriv mer! Och gärna några rutter i kartarkivet :) hälsningar från förkylda familjen

Lämna en kommentar

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:

(Obligatorisk)

(Obligatorisk) (Visas ej)Visa arkiverade nyheter

Bauernatta 2013

Den 10 april anordnar vi Bauernatta. Ni hittar mer information på arrangemangssidan. Varmt välkomna!

Postadress

Jönköpings OK
Åsabadet 1
562 40 Taberg

Telefon till stugan

036 - 64083

Cookies

Denna sida använder sig av cookies. Läs mer här.

JOKs klubbstuga Sörgården

Sörgården är vår klubbstuga och är belägen vid Åsabadet, Norrahammar strax utanför Taberg.

© Jönköpings OK 2022
Exekveringstid: 0,16

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:


Areal - Vi förmedlar jord och skog

Nässjö Rehab

WSP

Smålandsidrotten

Team Sportia

Bluerange

Rapportera fel

Har du sett ett felmeddelande eller tycker du att något borde fungera på ett annat sätt? Alla information från er som använder vår hemsida är av intresse och hjälper oss att föra sidan framåt så tveka inte att skicka in en felrapport om du upptäkt något som du tycker verkar konstigt.

Ops, något saknas eller står inte rätt till i formuläret:

Försök beskriva felet så detaljerat som möjligt. Några exempel på frågeställningar är:

(Obligatorisk)


Är du säker på att du vill avbryta? Det finns ingen dålig information.